toelichting over websites

Bericht door

bureau met tablet, website uitbreidingen

ideesign+ maakt complete websites. Je kunt kiezen voor een basis website en uitbreiden met diverse website opties. Hier vind je een toelichting over de diverse onderdelen die op deze website worden genoemd.

Basis lay-out (basis website)

Een website layout – gebaseerd op een bestaand, professioneel thema (theme) of template – die zich automatisch aanpast aan elk beeldscherm (responsive layout). Binnen deze basis layout kan de kleurinstelling, logo, indeling, aantal kolommen enz. aangepast worden zodat je de website toch een “eigen” gezicht kunt geven. Elke website wordt met een duidelijke en mooie layout opgeleverd.

Maatwerk lay-out (website optie)

Een op maat gemaakte website layout die specifiek gemaakt is op basis van jouw huisstijl en zich automatisch aanpast aan elk beeldscherm (responsive layout).

Indeling website (basis website en optie)

Een website moet logisch, overzichtelijk ingedeeld worden. Zie het als een boek dat een duidelijk hoofdstuk indeling en index heeft. Hiervoor moet er “achter de schermen” een goede indeling van pagina’s en berichten worden gemaakt, ook met duidelijke rubrieken. Rubriceren gebeurt door middel van categoriën en tags (trefwoorden).

Een duidelijk menu

Na een eerste indruk wil de bezoeker meer weten. Waar staat wat? Het menu van een website moet direct zichtbaar en herkenbaar zij en staat meestal bovenin of aan de zijkant.

Homepage of thuispagina (basis website en optie)

De voordeur van je website waarin staat wat je als eerste wilt communiceren.
Het is verleidelijk om op je website direct heel veel te vertellen. Wie, wat, waarom, waar… Een homepage met veel verschillende onderdelen is onoverzichtelijk. Een homepagina moet aantrekkelijk zijn met gebruik van een mooie foto of slider (dia-presentatie) om een gevoel of sfeer te creëren.  Ook korte teksten (maximaal 2 alinea’s) een duidelijk indeling met gebruik van bullets of opsommingstekens en duidelijke (tussen)koppen zorgen voor een overzichtelijk geheel.

Basispagina (basis website en optie)

De overige pagina’s van je website die opgebouwd zijn uit verschillende elementen, bijvoorbeeld: een foto met tekst, rechterkolom met een menu, laatste nieuwtjes, koppeling naar social media, een voettekst, enz. enz.

Contactformulier (basis website en optie)

Een formulier waarop bezoekers hun contactgegevens in kunnen vullen en automatisch kunnen versturen naar jouw e-mail adres. Een contactformulier kan op meerdere plaatsen op je wesbite staan: een korte versie in de voettekst (footer) en een aparte contactpagina met adresgegevens en een kaart of plattegrond en een contactformulier.

Social Media (basis website en optie)

Integreren van jouw social media op de website. Ook de social media die door jou gebruikt wordt kan geïntegreerd worden in de website: dit kan via een koppeling naar jouw account, zoals Facebook of linkedin of compleet geïntegreerd worden zodat al jouw berichten en activiteiten in social media ook automatisch op je website verschijnen.

SEO (basis website en optie)

Search Engine Optimization: verbeteren van de vindbaarheid van je website. In de huidige webwereld is het belangrijk dat jouw site gevonden wordt. SEO, het optimaliseren van de vindbaarheid, is altijd in ontwikkeling. ideesign+ besteedt aandacht aan de (aangeleverde) teksten en maakt deze SEO vriendelijk en implementeert zoekwoorden (kewords) en SEO gegevens in jouw website.

Meer info

Nieuwsfeed (website optie)

Selectieve nieuwsberichten automatisch op jouw site laten publiceren. Je kunt een nieuwsfeed op je website laten plaatsen. Hiermee wordt nieuws automatisch op je site weergegeven, bijvoorbeeld van NU.nl. NU.nl wordt gekoppeld aan je website en alle berichten verschijnen dan automatisch op de homepage of nieuwspagina op je eigen site. Er zijn heel veel nieuwsfeeds in omloop, je kunt ook gebruik maken van gericht nieuw die gaan bijvoorbeeld over “het weer”. Je krijgt dan “alle” nieuwtjes over “het weer” ook op je eigen site. ideesign+ kan dit voor jouw website regelen.

Nieuwsbrieven (website optie)

Nieuwsberichten via de e-mail en op jouw website publiceren. Je kunt een koppeling met een nieuwsfeed op je website plaatsen. Hiermee wordt nieuws gekoppeld aan je website en nieuwsberichten verschijnen automatisch op je eigen website. Er zijn veel nieuwsfeeds in omloop. Je kunt hierbij gebruik maken van specifiek nieuws dat gericht is op jouw doelgroep, thema of interesse zoals bijvoorbeeld over “het weer”. Al het nieuws over “het weer” wordt ook op je eigen site weergegeven. ideesign+ kan dit voor jouw website regelen.

Updates en Backups (basis website en optie)

Het up-to-date houden van je site en dagelijkse backup. ideesign+ kan ook de updates van alle geïnstalleerde componenten verzorgen. Het is belangrijk om up-to-date te blijven, zodat je website veilig blijft. Ook het maken van backups en het terugzetten hiervan kan door ideesign+ worden verzorgd.

Onderhoud (basis website en optie)

ideesign+ onderhoudt websites die door haar zijn gemaakt een half jaar na oplevering. Daarna kun je een onderhoudscontract afsluiten voor updates en backups. Heb je zelf geen tijd of kennis om je website inhoudelijk actueel te houden? ideesign+ kan dit voor jou doen. Vraag naar de mogelijkheden of vraag een gespecificeerde prijsopgave.

Webhosting (website optie)

Het beschikbaar stellen van je website. ideesign+ kan ook de webhosting verzorgen, gericht op de omvang en specificaties van jouw website. Indien je webhosting door ideesign+ laat regelen, dan wordt jouw website gehost via een snelle verbinding. Rechtenvrije stockfoto’s Aanpassen teksten naar SEO-vriendelijke tekst en indeling compleet vullen van de website met tekst en beeld SEO installatie Instructie implementatie automatische backups onderhoud website + updates en backups.