website layout of webdesign

Bericht door

bureau met tablet, laptop; resonsive design

ideesign+ maakt websites met een mooie, gestructureerde layout. Geschikt voor elk scherm (responsive layout), of het nu een smartphone, tablet of computer  is met een logische opbouw en overzichtelijke indeling.

Basis lay-out (inbegrepen bij elke website)

Een website gebaseerd op een basis layout die zich automatisch aanpast aan elk beeldscherm (responsive layout). Binnen deze basis layout kan de kleurinstelling, logo, indeling, aantal kolommen enz. aangepast worden zodat de website toch een “eigen” gezicht krijgt. Elke website wordt met een duidelijke en mooie layout opgeleverd.

Maatwerk lay-out (als extra optie)

Een op maat gemaakte website layout die specifiek gemaakt is op jouw huisstijl en zich automatisch aanpast aan elk beeldscherm (responsive layout).

Indeling website

Een website moet logisch, overzichtelijk ingedeeld worden. Zie het als een boek dat een duidelijk hoofdstuk indeling en index heeft. Hiervoor moet er “achter de schermen” een goede indeling van pagina’s en berichten worden gemaakt, ook met duidelijke rubrieken. Rubriceren gebeurt door middel van categoriën en tags (trefwoorden).

Header en footer

De kop (header) en voet (footer) van je website die op elke pagina staat. In de kop staat bijvoorbeeld het logo en/of naam,  social media icons en het menu. In de footer staan bedrijfsgegevens, verwijzing naar algemene voorwaarden, sitemap en contactformulier. Elke gewenst indeling is mogelijk.

Een duidelijk menu

Na een eerste indruk wil de bezoeker meer weten. Waar staat wat? Het menu van een website moet direct zichtbaar en herkenbaar zij en staat meestal bovenin of aan de zijkant.

Homepage of thuispagina

De voordeur van je website waarin staat wat je als eerste wilt communiceren. Het is verleidelijk om op je website direct heel veel te vertellen. Wie, wat, waarom, waar… Een homepage met veel verschillende onderdelen is onoverzichtelijk. Een homepagina moet aantrekkelijk zijn met gebruik van een mooie foto of slider (dia-presentatie) om een gevoel of sfeer te creëren.  Ook korte teksten (maximaal 2 alinea’s) een duidelijk indeling met gebruik van bullets of opsommingstekens en duidelijke (tussen)koppen zorgen voor een overzichtelijk geheel.

Basispagina

De overige pagina’s van je website die opgebouwd zijn uit verschillende elementen, bijvoorbeeld: een foto met tekst, rechterkolom met een menu, laatste nieuwtjes, koppeling naar social media, contactformulier, enz. enz.