SEO service

Bericht door

ideesign+ biedt SEO service voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, in het Nederlands ‘zoekmachine optimalisatie’. ideesign+ kan jouw website zodanig inrichten zodat deze beter gevonden wordt door zoekmachines. SEO laat jouw website beter scoren in de zoekresultaten.

SEO – basis

De basis voor SEO wordt op de website geïnstalleerd via een “plugin” (uitbreiding) inclusief de instellingen voor betere vindbaarheid . Er wordt een koppeling naar  “search consoles” gemaakt, een site-index aangemaakt en er wordt een authenticatie toegepast zodat je website wordt erkend. Verder worden er alleen duidelijke URL’s binnen de website gebruikt, bijvoorbeeld www.voorbeeld.nl/contact in plaats van www.voorbeeld.nl/?pageid=528&source=xqz’

SEO – uitgebreid

ideesign+ redigeert ook (jouw) teksten en maakt deze SEO vriendelijk: teksten worden overzichtelijk ingedeeld in alinea’s en tussenkoppen, waarbij rekening wordt gehouden met keywords; trefwoorden waarop gevonden moet worden. Keywords (trefwoorden) worden op pagina’s en in berichten opgenomen. De pagina’s worden ook van korte teksten (snippets) voorzien, die de vindbaarheid verbeteren.

Aandachtspunten SEO:

teksten optimaliseren

In te teksten moeten de (juiste) keywords voorkomen in de titel, (tussen)kopjes en inhoud van de alinea’s, hoe meer de teksten zijn toegespitst op de keywords, des te beter.

zoekwoord analyse

Welke zijn de juiste zoekwoorden en zijn belangrijk voor jouw bedrijf waarop je gevonden wilt worden.

linkbuilding

Zijn er andere websites die naar jouw website linken?  Zijn die relevant voor jouw bedrijf? Zoekmachines nemen deze vermeldingen mee. Hoe meer relevante vermeldingen, des te beter. Meld je dus aan bij bedrijvensites of laat je URL achter op andere (betrouwbare) sites.

Wat kun je zelf doen

SEO is iets waaraan je ook zelf moet werken! ideesign+ helpt je op weg om de basis te leggen voor SEO. Dit wil niet zeggen dat je hierdoor bovenaan komt in de zoekresultaten. Daar zul ze zelf ook veel voor moeten doen. Daarbij kun je adverteren via google of facebook waardoor je met goed gekozen zoekwoorden hoger wordt vermeld in de zoekresultaten.

 

  • Hoe mooi of hoe goed je website ook is, zonder bezoekers zul je er weinig mee kunnen bereiken. Een website moet gevonden worden. Om goede posities te behalen binnen de zoekmachine is het belangrijk om je website te optimaliseren. Hier komt SEO bij kijken; wanneer jouw website weergegeven wordt op de eerste pagina van Google zullen de bezoekers op je website toenemen. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat het gerichte bezoekers zijn die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het is dus heel belangrijk om goede trefwoorden te gebruiken en deze in koppen, subkoppen en in de eerste alinea van je pagina/bericht te gebruiken.
  • De techniek van de website is minstens even belangrijk als de content. Om beter gevonden te worden binnen Google moet de techniek dus in orde zijn. Zo moet de pagina goed geïndexeerd worden, de headers moeten kloppen, de sitestructuur moet overzichtelijk zijn. De websites van ideesign+ voldoen hieraan.
  • Het linkprofiel, of eigenlijk de online populariteit van de website, is een groot en belangrijk onderdeel van SEO: dat er veel andere websites en pagina’s naar jouw website verwijzen (linken). Zorg er voor dat veel andere websites naar jouw website linken. Gebruik sites met (gratis) bedrijfsvermelding.
  • Gebruik social media in samenwerking met je site, en link en “deel” via social media en berichten naar en vanaf jouw site. Meld je dus aan en maak bedrijfspagina’s bij bijvoorbeeld facebook, google+, pinterest, instagram, linked, enz. enz. Wat jou het meeste ligt en aanspreekt.
  • Google en andere zoekmachines vinden het belangrijk dat een website gewaardeerd wordt en dat de inhoud veranderd! Ga bloggen op je site in samenwerking met je social media en vestig de aandacht op jouw site om hoger te scoren bij zoekmachines. Zorg wel dat de inhoud van je blog goede SEO trefwoorden, alinea indeling en inhoudelijke teksten bevat. Dit zul je zelf bij moeten houden.

Samenvattend: ideesign+ helpt je op weg en legt de basis voor SEO die verder uitgebreid kan worden. Dit wil niet zeggen dat je hierdoor bovenaan komt in de zoekresultaten. Daar zul ze zelf ook veel voor moeten doen zoals hierboven vermeld. Daarbij kun je gaan adverteren via google of facebook waardoor je met goed gekozen zoekwoorden hoger wordt vermeld als advertentie.